TXAIKOVSKI I ELS NENS

9788493529727

Quan Pitor Tchaikovsky era petit li agradaven molt els contes i tenia una mainadera que en sabia molts.

Ja de gran, en veure que al seu nebot Bobik, que tenia sis anys, també li agradaven molt els contes i tocar el piano, li va compondre una sèrie de peces per a piano perquè les poguès tocar.

[...]

15,40 € impuestos incluidos.

ColecciónEls Grans Compositors i els Nens
Número de colección3
AutorObiols, Anna
IdiomaCatalá
Número de páginas28
TemaMúsica (infantil/juvenil),Ficción histórica (infantil/juvenil),Compositores y músicos, bandas y grupos específicos,Cuentos (infantil/juvenil)
EditorialA Sense of Music, S.L. Bellaterra Música Ed.
Año2006
Anchura180 mm
Altura180 mm
Peso200 gr

Quan Pitor Tchaikovsky era petit li agradaven molt els contes i tenia una mainadera que en sabia molts.

Ja de gran, en veure que al seu nebot Bobik, que tenia sis anys, també li agradaven molt els contes i tocar el piano, li va compondre una sèrie de peces per a piano perquè les poguès tocar. Cada peça feia referència a una història fantàstica, a un conte inventat, a una joguina o a algun viatge. A totes aquestes músiques els va posar títols molt suggerents perquè quan les interpretés en Bobik se les imaginés i les gaudís encara més.

A aquest quadern de músiques per a piano el va titular L'àlbum de la joventut, en honor al seu admirat Robert Schumann. En referència a l'àlbum va escriure: "estic començant una col·lecció de miniatures per a nens. De fa temps tenia la idea que estaria bé enriquir el repertori de música per a infants, que és molt escàs. Vull escriure tota una sèrie de peces breus, que resultin molt senzilles, amb títols que siguin atractius per als nens, com els de Schumann".

El conte és una faula sobre com se li va ocórrer a Tchaikovsky les cançons de L'àlbum de la Joventut, i al CD hi podreu escoltar, d'una banda, el conte de Tchaikovsky explicat sobre un fons de música i, de l'altra, aquest meravellós àlbum per a piano pensat perquè l'interpretessin el seu nebot i tots els estudiants de piano.

L'àlbum de la Joventut, op.39 de Tchaikovsky està inspirat en l'àlbum del mateix nom de Robert Schumann. Tchaikovsky el va compondre amb una finalitat pedagògica i amb la intenció d'ampliar el repertori pianístic per a estudiants. Es un àlbum bellíssim, molt suggerent i poètic, que ens introdueix al mon màgic que després trobarem a les seves grans obres i als ballets.

Segur que gaudireu molt!

Músiques:
Àlbum de la Joventut, Opus 39
2. Plegària del matí
3. Matí d’hivern
4. El petit cavaller
5. La mama
6. Marxa dels soldats
7. La nina malalta
8. El funeral de la nina
9. Vals
10. La nina nova
11. Masurca
12. Cançó russa
13. El camperol toca l’harmònica
14. Kamarinskaia
15. Polca
16. Cançó italiana
17. Antiga cançó francesa
18. Cançó alemanya
19. Dansa-cançó napolitana
20. Faula de la mainadera
21. La bruixa (Baba-Iaga)
22. Dolç ensomni
23. El cant de l’alosa
24. L’orguenet
25. A l’esglesia
26. "El Rossinyol" d’Alyabiev (Primer record musical de Tchaikovsky)

Productos Relacionados